Ψυχολογική Υποστήριξη και Διατροφή

choose the way PJMV45W

 

Αυτό που είναι σημαντικό, δεν είναι να είσαι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος  αλλά να είσαι αποφασισμένος.

Ζαν Μονέ - Γάλλος Οικονομολόγος και Διπλωμάτης

 

Ποιες αποφάσεις θα αποφασίσετε να επιλέξετε!

cropped photo of caucasian man touching pregnant PWUEBYJ

#Μένουμεσπίτι κι αυτό αφορά μας όλους!

Αν και οι επίσημες οδηγίες δεν κατατάσσουν τις έγκυες στις ευπαθείς ομάδες οφείλουμε στον εαυτό μας και στο μωράκι μας να προστατευτούμε με τον καλύτερο τρόπο από την πραγματικότητα της πανδημίας COVID-19 γύρω μας. Μπορούμε άραγε μέσω της διατροφής να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να προστατευτούμε από τον καινούριο αλλά και από τους διάφορους ιούς του αναπνευστικού που υπάρχουν αυτή την εποχή;

happy couple having fun drawing at home 3MLWZAU

Και να’ μαστε ξαφνικά όλοι μέσα στα σπίτια μας με την οικογένεια μας και από έξω η ζωή που ξέραμε, η ρουτίνα μας, η καθημερινότητά μας, οι φίλοι και οι συγγενείς μας. Καραντίνα τουλάχιστον για δυο εβδομάδες σε μια ζωή τελείως διαφορετική από αυτή που ξέραμε. 

site diatrofi 1024x580

Έχει αποδειχτεί, μέσω τεκμηριωμένων κλινικών μελετών, ότι σε περιπτώσεις ζευγαριών που η επάρκεια του οργανισμού τους σε απαραίτητες βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και ιχνοστοιχεία στην διατροφή αποκλίνει από τις φυσιολογικές τιμές, για διάστημα 3-4 μηνών από την ημερομηνία επιθυμητής σύλληψης, παρατηρείται αυξημένο οξειδωτικό stress, που είναι επιβλαβές για τα κύτταρα, συμπεριλαμβανομένων των ωαρίων και των σπερματοζωαρίων. 

Η αντίληψη που θέλει τις εγκύους να τρώνε διπλά για να εξασφαλίσουν αποθέματα έχει ξεπεραστεί προ πολλού. Όσες θέλουν να προστατέψουν το έμβρυο που αναπτύσσεται μέσα στους, αλλά και να επανέλθουν όσο το δυνατόν συντομότερα στα κιλά τους χωρίς προβλήματα υγείας δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Η διατροφή είναι πολύ σημαντική για τη φυσική εξέλιξη της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της λοχείας.