Γυναικολογία και Υπογονιμότητα

Διαβάστε το άρθρο του Dr Μηνά Μαστρομηνά στο HELLO σχετικά με τις νέες τεχνικές στην εξωσωματική γονιμοποίηση που οδηγούν γρηγορότερα στην επίτευξη του πολυπόθητου ονείρου.

Πώς το βίωσε και ποια είναι τα συναισθήματά της τώρα; 

 DSCF6044

smiling young women PG8DKXL

Σήμερα, ένα μεγάλο ποσοστό των σύγχρονων γυναικών επιλέγει την μετάθεση της απόκτησης παιδιών καθώς προτεραιότητες όπως η επιλογή και η προσπάθεια για μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία ή η απόκτηση επιπρόσθετων τίτλων σπουδών και δεξιοτήτων είναι πλέον ένα αναπόσπαστο συστατικό της ζωής μας, μέσα σε ένα περιβάλλον που η διαρκής εξέλιξη και επιμόρφωση είναι μείζονος σημασίας. Τα ανωτέρω, σε συνδυασμό με την πλέον πολύ καλύτερη και εγκυρότερη ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα αναπαραγωγής και στις μεθόδους αντισύλληψης, έχουν ευτυχώς οδηγήσει στη δραστική μείωση των αμβλώσεων την τελευταία δεκαετία. Παρότι όμως οι σύγχρονες γυναίκες γνωρίζουν πως να αποφύγουν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, δεν υπάρχει η αντίστοιχη ενημέρωση για το πως η γονιμότητα μας μεταβάλλεται στην διάρκεια της ζωής μας, πώς μπορούμε να την ελέγξουμε και κυρίως να την προστατέψουμε και να την διαφυλάξουμε ώστε όταν η συνθήκες είναι κατάλληλες να μπορούμε να προχωρήσουμε στην δημιουργία οικογένειας.

Στο παρακάτω άρθρο παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες για τους μηχανισμούς που επηρεάζουν την ποιότητα των ωαρίων καθώς και τα «όπλα» που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή μέσω της επιστήμης της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

 

smiling young parents lying with their baby girl a SPXAT6Y

Η εξίσωση που καθορίζει το αποτέλεσμα στην Εξωσωματική:

Γιατρός + Εργαστήριο + Ασθενής + Χ = Καλό Αποτέλεσμα

Πολύ συχνά και δικαιολογημένα οι ασθενείς αναρωτιούνται  τι είναι αυτό που θα κρίνει το αποτέλεσμα της εξωσωματικής και πως οι ίδιοι μπορούν να το επηρεάσουν θετικά.

Το αποτέλεσμα στην Εξωσωματική στο μεγαλύτερο ποσοστό εξαρτάται από τρεις συνιστώσες.

portrait of happy young couple cooking together KCZH4KS

Στα social media χαριτολογούμε αυτή την περίοδο, με τη σκιά της πανδημίας COVID-19 έχει πέσει απότομα πάνω μας, λέγοντας ότι σε 9 μήνες θα έχουμε  έκρηξη γεννήσεων στις χώρες που ακολουθούν το #μένουμεσπίτι!

Τι γίνεται όμως αν τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα και για να κρατήσω στην αγκαλιά μου το μωράκι μου απαιτούνται επισκέψεις στον γιατρό , εξετάσεις, έλεγχοι, γραφειοκρατικές διαδικασίες, δηλαδή πολλές έξοδοι από το σπίτι; Κι όλα αυτά με αρκετή ανασφάλεια για το αν αυτό που κάνω πρέπει να το γίνει τώρα, αν είναι  δηλαδή ασφαλές να ακολουθήσω αυτή τη στιγμή το πλάνο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής που είχα προγραμματίσει;

Ο προσωπικός γιατρός σας  και το έγκυρο κέντρο που εμπιστεύεστε θα σας κατατοπίσουν πλήρως για τις συστάσεις που υπάρχουν αυτή την εποχή για τη διαδικασία που σκοπεύετε να ακολουθήσετε. Ακόμα κι αν υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση ο χρόνος ποτέ δεν πηγαίνει  χαμένος. Είναι για εσάς μια πολύτιμη ευκαιρία να ενισχύσετε τον οργανισμό και τη γονιμότητα σας ταυτόχρονα! Η Διατροφή είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να το κάνετε.

exosomatiki mama mothersblog

 

Ολοένα και περισσότερα ζευγάρια στην χώρα μας αλλά και παγκοσμίως αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας. Οι αιτίες ποικίλλουν: η προχωρημένη ηλικία του ζευγαριούπεριβαντολογικοί παράγοντεςαιτίες υπογονιμότητας της γυναίκας ή του άνδρα κτλ.

Ευτυχώς πλέον η εξωσωματική γονιμοποίηση αποτελεί μια λύση απόλυτα ασφαλής και με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας.

Ρωτήσαμε την κυρία Αλεξάνδρα Γεωργοπούλου, η οποία πρόσφατα υποβλήθηκε σε εξωσωματική γονιμοποίηση και είναι πλέον ευτυχισμένη μανούλα δύο υπέροχων διδύμων κοριτσιών να μοιραστεί την εμπειρία της.