Υπογονιμότητα και Δύσκολες περιπτώσεις

 

 • Χαμηλό Ωοθηκικό Απόθεμα
  Στις μέρες μας παρατηρείται πολύ συχνά πλέον, ωοθηκική ανεπάρκεια πριν την ηλικία των 40 ετών. Το φαινόμενο παρουσιάζεται κλινικά με σμίκρυνση της διάρκειας του κύκλου και ελάττωση της έμμηνου ρύσης.
 • Εγκυμοσύνη μετά τα 40
  Στην Εμβρυογένεσις έχουμε ιδιαίτερη εμπειρία αλλά και εξαιρετικά αποτελέσματα σε γυναίκες μετά τα 40 με μέγιστη ασφάλεια και σιγουριά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
 • Επαναλαμβανόμενες αποβολές
  Με τη βοήθεια ειδικών εξετάσεων που ορίζουν επακριβώς την αιτία των αποβολών ακολουθείται συγκεκριμένη συμβουλευτική (από γενετιστή, αιματολόγο ή ανοσολόγο ιατρό) προκειμένου να προφυλαχθεί η νέα εγκυμοσύνη που θα προκύψει είτε από φυσική σύλληψη είτε κατόπιν εξωσωματικής γονιμοποίησης.
 • Αποφυγή Υπερδιέγερσης
  Στην Εμβρυογένεσις, δίνουμε όλη μας την προσοχή σε γυναίκες με πιθανότητες υπερδιέγερσης (βάσει ιστορικού, ορμονικού προφίλ, πολυκυστικών ωοθηκών και προηγούμενων προσπαθειών εξωσωματικής γονιμοποίησης). Προφυλάσσουμε την προσπάθεια ακολουθώντας ιδιαίτερα ήπια δοσολογία ενώ καλλιεργούμε τα έμβρυα σε στάδιο βλαστοκύστης, ώστε να επιλέξουμε τα καλύτερα από αυτά και να αποφύγουμε πολύδυμο κύηση.
 • Ενδομητρίωση
  Η ενδομητρίωση είναι μια συχνή πάθηση (10-15% γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας) κατά την οποία κύτταρα του ενδομητρίου μεταναστεύουν και σχηματίζουν κύστες σε άλλα σημεία του σώματος, και συχνότερα στις ωοθήκες. Η πάθηση, σε ποσοστό 25% των γυναικών, μπορεί να μη παρουσιάσει συμπτώματα.
  Ας σημειωθεί ότι για την θεραπεία της ενδομητρίωσης, καλό είναι να αποφεύγονται χειρουργικές επεμβάσεις στις ωοθήκες, εκτός αν υπάρχει συμπτωματολογία (πυελικό άλγος). 

Πίσω